Trunk Lights Problem / Not Working (Tried new bulbs) - Z06Vette.com - Corvette Z06 Forum
Z06Vette.com Z06Vette.com
Go Back   Z06Vette.com - Corvette Z06 Forum > C6 Z06 Specific Topics > C6 Z06 - Pit Road
Z06vette.com is the premier Chevrolet Corvette Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-12-2012, 06:34 PM   #1 (permalink)
Junior Member
 
JPSlick's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: East Coast
Posts: 8
Trunk Lights Problem / Not Working (Tried new bulbs)

Hello

New member here. Let me start by saying I hate making new threads as I do try to do my due diligence and exhaust all search options before making a thread.

I can't figure out what is wrong with my newly purchased vette, C6 z06.

The trunk lights simply dont work. When I put in new lights they do not work either. I tested the connections with the volt meter and it appears to not be getting juice.

Is there anything I'm missing? Or do I need to start ripping off panels?

Is this a common failure point? Is there a module or switch that I can check?

Here is what I tried so far and cliff notes:

-New Bulbs, tried installing both ways.
-I checked every single fuse in the fuse panel under the passenger side compartment.
-Tested trunk lights with volt meter, not seeing 12 volts.
-The other interior lights still work.
JPSlick is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-12-2012, 07:43 PM   #2 (permalink)
Z06 Tech Advisor
 
racingvette's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: USA
Posts: 1,579
Premium Member
Re: Trunk Lights Problem / Not Working (Tried new bulbs)

Try looking where the latch is as there is a single pole switch that the latch bracket in the hatch glass pushes down on
It could be the switch is stuck in the open position as if glass was latched down
__________________
Mike M - 2001 / 2008 Z06s
racingvette is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2012, 09:27 PM   #3 (permalink)
Junior Member
 
JPSlick's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: East Coast
Posts: 8
Re: Trunk Lights Problem / Not Working (Tried new bulbs)

Quote:
Originally Posted by racingvette View Post
Try looking where the latch is as there is a single pole switch that the latch bracket in the hatch glass pushes down on
It could be the switch is stuck in the open position as if glass was latched down
Thanks for the info. I'll take a look.

Let me ask you this...

Are the trunk lights supposed to come on when you open the doors?

OR only when the trunk is open.

Also, is it normal for the trunk to require some effort to close? I need to push down in the center area to ensure it closes all the way.
__________________
:eek2:
JPSlick is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2012, 09:38 PM   #4 (permalink)
Z06 Tech Advisor
 
racingvette's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: USA
Posts: 1,579
Premium Member
Re: Trunk Lights Problem / Not Working (Tried new bulbs)

There is a light sensor so if sun is shining the lights would not come on if doors or hatch was open to prevent battery draw down.
Some people leave a window down just a bit so there is no pressure buildup when hatch is closed.
There is also a cabin air filter that would prevent pressure buildup
Make sure filter on passenger firewall is clean
__________________
Mike M - 2001 / 2008 Z06s
racingvette is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2012, 08:11 PM   #5 (permalink)
Junior Member
 
JPSlick's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: East Coast
Posts: 8
Re: Trunk Lights Problem / Not Working (Tried new bulbs)

Quote:
Originally Posted by racingvette View Post
There is a light sensor so if sun is shining the lights would not come on if doors or hatch was open to prevent battery draw down.
Some people leave a window down just a bit so there is no pressure buildup when hatch is closed.
There is also a cabin air filter that would prevent pressure buildup
Make sure filter on passenger firewall is clean
Thanks.

I did some more testing. Now the trunk lights have 12 v going to both wires on the lights. Not sure if this is normal.

Anyone know how to locate a wiring schematic for the trunk lights? I googled for hours and cant find anything.
__________________
:eek2:
JPSlick is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2012, 07:03 AM   #6 (permalink)
Z06 Addict
 
Join Date: Nov 2007
Location: Wichita Falls Texas
Posts: 114
Re: Trunk Lights Problem / Not Working (Tried new bulbs)

Quote:
Originally Posted by JPSlick View Post
Thanks.

I did some more testing. Now the trunk lights have 12 v going to both wires on the lights. Not sure if this is normal.

Anyone know how to locate a wiring schematic for the trunk lights? I googled for hours and cant find anything.
This may be too late, but here goes. This is an 08Z.
Ground 301 is also used by the fuel release door. Also, here's the lid pull down actuator schematic.
Attached Thumbnails
Trunk Lights Problem / Not Working (Tried new bulbs)-lamp-two.jpg   Trunk Lights Problem / Not Working (Tried new bulbs)-lamp-one.jpg   Trunk Lights Problem / Not Working (Tried new bulbs)-release-two.jpg  

Last edited by attherange; 09-15-2012 at 03:00 PM.
attherange is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2012, 08:25 AM   #7 (permalink)
Z06 Tech Advisor
 
racingvette's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: USA
Posts: 1,579
Premium Member
Re: Trunk Lights Problem / Not Working (Tried new bulbs)

Drawing shows the lights get 12 volts directly and are switched by ground level at the hatch release switch
__________________
Mike M - 2001 / 2008 Z06s
racingvette is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2012, 09:36 AM   #8 (permalink)
Junior Member
 
JPSlick's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: East Coast
Posts: 8
Re: Trunk Lights Problem / Not Working (Tried new bulbs)

Quote:
Originally Posted by attherange View Post
This may be too late, but here goes. This is an 08Z.
Yes, that is what I figured.

For some reason the lights are getting 12 V now and I checked the bulbs on a separate 12V and they get juice.

I guess it's not getting ground for some reason.
__________________
:eek2:
JPSlick is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2012, 05:03 AM   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Scranton
Posts: 5
Re: Trunk Lights Problem / Not Working (Tried new bulbs)

Quote:
Originally Posted by JPSlick View Post
Hello

New member here. Let me start by saying I hate making new threads as I do try to do my due diligence and exhaust all search options before making a thread.

I can't figure out what is wrong with my newly purchased vette, C6 z06.

The trunk nice led lights simply dont work. When I put in new lights they do not work either. I tested the connections with the volt meter and it appears to not be getting juice.

Is there anything I'm missing? Or do I need to start ripping off panels?

Is this a common failure point? Is there a module or switch that I can check?

Here is what I tried so far and cliff notes:


-New Bulbs, tried installing both ways.
-I checked every single fuse in the fuse panel under the passenger side compartment.
-Tested trunk lights with volt meter, not seeing 12 volts.
-The other interior lights still work.
You need to check wire connections are they working well?

Last edited by Sayness; 11-28-2012 at 09:40 PM.
Sayness is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2012, 05:51 PM   #10 (permalink)
Premium Member (Lifetime)
 
ZOHBABY's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 477
Lifetime Premium Member
Re: Trunk Lights Problem / Not Working (Tried new bulbs)

Quote:
Originally Posted by Sayness View Post
You need to check wire connections are they working well?
:1_welcome: to the
__________________
'03 Black Z06

Corvette - Driven to be driven
ZOHBABY is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2012, 09:18 PM   #11 (permalink)
Junior Member
 
JPSlick's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: East Coast
Posts: 8
Re: Trunk Lights Problem / Not Working (Tried new bulbs)

I finally figured it out. There was a loose pin inside the plug. Not sure how it happened but they work now. Thanks everyone.
__________________
:eek2:
JPSlick is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Z06Vette.com - Corvette Z06 Forum > C6 Z06 Specific Topics > C6 Z06 - Pit Road


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reverse lights not working... VETTEST C5 Z06 - Pit Road 6 04-09-2008 09:05 AM
*QUICK QUESTION* what size bulbs are the front amber lights? DrtyHarry C6 Z06 - Pit Road 4 02-15-2008 08:26 PM
2 stock C5 head Lights with bulbs Amar1995 Member Sales - Parts & Cars 2 11-03-2007 11:02 AM
Actual LED tail lights for C5s. Not bulbs. Who makes these? Link inside marcus769 The Garage (non Vette related) 3 03-12-2006 06:04 AM
FRC Trunk lights FRC Tom FRC / Hardtops 0 02-13-2001 08:51 AM

» Log in
User Name:

Password:

Not a member yet?
Register Now!

» Insurance
» Latest Auto News
2015 BMW X5 M, X6 M Launch Into the Real World
Eschewing traditional auto show etiquette, BMW just revealed complete
Updated 2016 Ford Explorer to Debut at LA Auto Show
Ford will debut the latest iteration of its popular SUV in Los Angeles
Bentley Continental GT3-R Joins Power on Ice’
The Bentley Power on Ice driving experience is about to get a whole
» New Car Reviews
2014 Los Angeles Auto Show Preview
November 18-20
2014 SEMA Show Preview
Nov 4 - 7
2015 Jeep Wrangler Unlimited Review
Getting Dirty the Jeep Way
2014 Land Rover Range Rover Evoque Review
Merely Evocative or Mostly Endearing?
2015 Porsche Macan S Review
High-Riding Porsche People Hauler
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 05:13 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2