Corvette Z06 Forum banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
5,414 Posts
Discussion Starter #1
Took a look at the battery......hooked up a 4 Amp trickle charger to it.
It registered 4 Amps, and then within 5 minutes went to 1.5...............
Don't think this is normal........IF the battery was UP, it should have not moved off of the 4 Amp mark.........right, wrong?????
 

·
Registered
Joined
·
217 Posts
The amperage from the charger will decrease as the battery becomes charged. When fully charged, the amperage will probably be close to 0.0.
 

·
Registered
Joined
·
5,414 Posts
Discussion Starter #3
CP

Thanks.............I guess since it went DOWN, that means the batt is almost at full charge 1.5.............
Will leave on overnight.............
See if this stops the display error.........:)
 

·
Registered
Joined
·
1,248 Posts
Its ok

Yep,
CP is correct on this, and the AGM battery will do this moreso than a standard lead acid battery.
Let us know how you make out, c4c5
 

·
Registered
Joined
·
5,414 Posts
Discussion Starter #5
wELL.....

LEFT TRICKLER ON OVERNIGHT.....AND IT REALLY DID NOT MOVE OFF OF THE 1.5 AMP AREA.......WAS SURPRISED THAT IT DIDN'T GO TO 0...........sorry......(caps)......what do you think???/
Ok, or maybe a bad cell??:-?
 

·
Registered
Joined
·
1,248 Posts
HI,
IT should never go to 0, as the charger will always supply juice. Now, whether the battery takes it, thats another story.
Best, c4c5
 
T

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Also due to some electronics in the car are always drawing battery current so charger will never go to flat zero.

1.4 amp show battery is close to being fully charged.
 

·
Registered
Joined
·
5,414 Posts
Discussion Starter #8
Well......tried it out

Started the car a few minutes ago..............NO fault signal showed.........
We'll see if charging it fully, did/will do the trick.......thanks for your help!!!!!:)
 
1 - 8 of 8 Posts
Top