Corvette Z06 Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
345 Posts
Discussion Starter #1
I left town for a week with my Valentine Radar detector on in my Z06 that was parked at home and came back to a totally dead battery.

It was so dead the little under the hood light would not even glow.

I figured all of my memory and other presets would be gone and I was worried my computer codes would be many and my resets would take a long time. I did a trickle charge all night and found 100% of my previous settings to still be there. This is just FYI but since I went through it I figured I would share what happened.
 

·
Registered
Joined
·
837 Posts
Drained mine twice with the V1 left on /phpBB/images/smiles/icon_frown.gif before I hardwired it./phpBB/images/smiles/icon_smile.gif

In both cases, I rapid charged the battery, once using 150 feet of extension cords. Worked fine with no ill effects nine months after the fact, after ignoring warning that rapid charging of a fully discharged battery would harm it.

Just my experience. No implied warranty.

Ranger

_________________
Torch Red 2001 Z06
Delivered August 2000
Only mod: Halltech Tric with carbon fiber Cobra
Just one day at the drags: best run 12.47 @ 117.4 mph with 60 ft. time of 2.05 on stock tires
Current dyno results (SAE) 345hp 349tq
 

·
Registered
Joined
·
837 Posts
Drained mine twice with the V1 left on :9 before I hardwired it./phpBB/images/smiles/icon_smile.gif

In both cases, I rapid charged the battery, once using 150 feet of extension cords. Worked fine with no ill effects nine months after the fact, despite dire warning the rapid charging would harm the battery.

Just my experience. No implied warranty.

Ranger
 
1 - 4 of 4 Posts
Top